Eet lokaalEet een lokaal tussendoortje van ’t seizoen. Je verkleint je voedselvoetafdruk én het is lekker gezond.
Wanneer?
woensdag 16 oktober 2013
Wat doen we?
Op Wereldvoedseldag eten we een lokaal geteeld stukje seizoensfruit- of groente. Inspiratie nodig? Op het herfstmenu staan onder andere appel, peer, wortel, bloemkool en noten.
Waarom doen we dit?
Ons voedsel legt gemiddeld 2000 kilometer af voordat het op ons bord belandt.
Wie lokaal en seizoensgebonden eet:
Wanneer?
woensdag 16 oktober 2013
Wat doen we?
Op Wereldvoedseldag eten we een lokaal geteeld stukje seizoensfruit- of groente. Inspiratie nodig? Op het herfstmenu staan onder andere appel, peer, wortel, bloemkool en noten.
Waarom doen we dit?
Ons voedsel legt gemiddeld 2000 kilometer af voordat het op ons bord belandt.
Wie lokaal en seizoensgebonden eet:
- vermindert de CO2-uitstoot veroorzaakt door het kweken in serres, het transporteren en het koelen van voedsel;
- steunt de lokale landbouw;
- smult van verse, smaakvolle en gezonde voeding;
- kent de seizoenskalender van groenten en fruit uit het hoofd (of hangt ‘m op de koelkast);
- ontdekt vergeten groenten.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten